DEMETER SZILÁRD TÁVOZZON A KÖZÉLETBŐL

Írta: Super User on . Beküldve: Aktuális


Fatális egybeesés, hogy „A Vészkorszak árvái” című interjúkötetünk –  amelyben gyerekkorukban elárvult, szüleiket többek között gázkamrákban elvesztő  magyar holokauszttúlélők idézik föl a zsidó árvaházakban és gyermekotthonokban töltött éveiket – szinte napra pontosan akkor kerül nyomdába, amikor Demeter Szilárdnak, a PIM főigazgatójának rettenetes cikke megjelent. Hiszen amikor ezt a kötetet elterveztük, nem hittük, hogy megjelenésekor félelmetes aktualitást ad neki egy olyan náci stílusú beszéd, amelyet egy kormányzati főtisztviselő jegyez.

Furcsán hangzik, de bizonyos értelemben hálásak lehetünk ennek az embernek, akinek a nevét a PIM főigazgatójaként még egyszer nem szeretnénk leírni – hálásak lehetünk neki érte, hogy látleletet állított ki arról a neurózisról, amely Magyarországon a zsidósággal és más kisebbségekkel szemben tapasztalható. S ezzel akaratán kívül igazolta Esterházy Péternek „A Vészkorszak árvái” című interjúkötetünkben idézett szavait:

„Ez a 21. század nyelvének nagy kérdése: elfelejteni akarjuk-e, vagy pedig ha nem is megérteni, de megtartani Auschwitzot szörnyű emberi mivoltában, vagyis az a kérdés, hogy a neurózis vagy a kultúra lehetőségeivel élünk-e.”

Habár a botrányos írást bocsánatkérés nélkül visszavonta, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete (NÜB) szerint az a legkevesebb, hogy pozíciójából és egyéb köztisztségeiből távoznia kell.Budapest, 2020. nov. 29. Dr. Schiffer János

a NÜB elnöke

Házastársi Alapból adható özvegyi támogatás

Írta: Super User on . Beküldve: Aktuális

Kedves Ügyfeleink!

A NÜB már 2020. január elseje után el kezdte intézni a Házastársi Alapból adható özvegyitámogatásokat, és sokan már meg is kapták az első részletet.

A pénz megítélésének két alapvető feltétele van:

1./ Az elhalt házastárs, élettárs kapta a Claims Conference negyedévesjuttatását

2./ Nem váltak el.

Ha a NÜB Irodát felkeresik ennek intézésével, kérjük hozzák el az alábbi iratokat:

1./ Halotti Anyakönyvi kivonat

2./ Házassági Anyakönyvi kivonat, élettársi kapcsolatot igazoló iratot

3./ A kérelmező Személyi igazolványa, személyazonosító- és lakcímkártya.

A kérdőív kitöltésben is természetesen segítünk. Mindenkit szeretettel várunk.

 

Értesítés a járvánnyal kapcsolatban

Írta: Super User on . Beküldve: Aktuális

Kedves NÜB TAGOK!

Az iroda tevékenységének a koronavírusos körülmények közötti minimális szintű biztosításához támogatást kaptunk a MAZSÖK-től. A támogatási összegből védő, illetve fertőtlenítő szerek beszerzését tudjuk megoldani. Kérem, jelezzétek, ha szükségetek van igazolásokra, dokumentumokra,hogy megbeszélt előre egyeztetett időpontban tudjunk irodánkban találkozni. Kéréseiteket jelezzétek mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkön, levélben vagy Juhász Ibinél 06-20-9513338 számon. Ha valakinek szüksége van tisztító, védő eszközre azt is jelezzétek, és ha tudunk segítünk.

Remélem jól viselitek a bezártságot, vírusmentes napokat kívánok: Schiffer János