Meghívó 2017.11.06. éves közgyűlés

Írta: Super User on . Beküldve: Meghívók

Kedves Tagtársam!

 Az  Alapszabály szerint  a „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete  éves közgyűlését

2017 november 6-án, 10.45 óra időpontra összehívom.

Nem kellő számú megjelenés esetén a megismételt közgyűlés időpontját ugyanezen a napon 11 órára tűzzük ki, amikor is a megismételt közgyűlés az eredeti napirendben szereplő ügyekben a jelenlevő NÜB tagok számától függetlenül határozatképes.

Közgyűlés helyszíne: 1054 Budapest, Tüköry u. 3. fszt. Üvegterem

Az alábbi napirendi pontok megtárgyalását javasoljuk:

  • A közgyűlés határozatképességének megállapítása.
  • Közgyűlés levezető elnökének, a jegyzőkönyv vezetőjének, illetve annak hitelesítésével megbízott két egyesületi tag megválasztása, az előterjesztett napirendi pontok elfogadása
  • Tájékoztató az Egyesület legutóbbi közgyűlése óta elvégzett munkáról Előadó: Schiffer János dr. elnök
  • A Felügyelő Bizottság tájékoztatója Előadó: dr. Seress Marcell FB elnök 
  • Előadás és beszélgetés Gerő András történésszel: Nácizmus és jelenidő
  • A közgyűlés berekesztése.

A közgyűlés csak a meghirdetett napirendi pontokban hozhat érvényes határozatot.

B u d a p e s t , 2017. október 20.

( dr. Schiffer János ) elnök

Melléklet, adatlap

Schiffer János elnök melléklete a közgyűlési meghívóhoz

Kedves Tagtársam!

2016. októberben választott meg az Egyesület közgyűlése a NÜB elnökének. Részemre az elmúlt év a tapasztalat szerzés, valamint az ismerkedés éve volt az Egyesülettel, a tagokkal, a különböző szervezetekkel, intézményekkel; ez egyben a kapcsolat felvétel időszakát is jelentette.

A következő időszakban feladatunk az építkezés, az Egyesület munkájának erősítése. Tevékenységünk fontos területe az emlékezés, az emlékeztetés, a zarándok utak szervezése. Szeretnénk, ha tevékenységünk hangsúlyosabb lenne a mai közéletben, bevonnák szervezetünket azokba a kérdésekbe, ami közvetlenül érinti tagságunkat. Fontos, hogy a hitelesség, történelmi tapasztalat kisugározzon a mindennapokba.

Fontos, hogy olyan örökséget hagyjon Egyesületünk a jövő nemzedékének, amely ébren tartja azt, amit tagjaink átéltek, megéltek, túléltek. Olyan örökséget szeretnénk, amit soha nem lehet majd figyelmen kívül hagyni; amely figyelmeztet, ha szükség van rá.

A közgyűlésen erről is beszéljünk és reménykedek az aktív részvételben.

A tartalmi munka mellett szeretném a segítségedet kérni a mindennapi működéshez.

Fontos, hogy könnyen elérjük egymást. Ha változik a címed, telefonszámod, kérjük, értesíts. De fontos lenne az aktívabb kapcsolat tartás érdekében, hogy akinek (vagy közvetlen rokonának) e-mail címe van, megküldené irodánk (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) részére. Felhívnám a figyelmet arra is, hogy a NÜB-nek van honlapja is, amely most van felújítás, frissítés alatt. Megtalálod a honlapot: nub.info.hu címen.

Tudom, hogy az anyagiakról nem szívesen beszélünk, de a különböző támogatások mellett fontos forrása működésünknek a tagdíj, amely szükséges ahhoz, hogy feladatainkat el tudjuk végezni. Jelenleg a többség személyesen egyenlíti ki a tagdíjat, Kevesebben átutalással oldják meg (számlaszámunk: 11742001-20053354, számla neve: NÜB Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete). Kérjük, hogy aki még nem fizette be az éves tagdíját, szíveskedjék azt pótolni – a közgyűlésen is lesz rá mód. Kérjük, ne felejtsd magaddal hozni a tagsági könyvedet, melyben igazolhatjuk a befizetésedet. Előkészítjük a csekken történő befizetési rendszert is.

A mellékelt ADATLAP a már meglévő adatok megerősítését, a pontosítást szolgálják; kitöltésével munkánkhoz, a jobb kapcsolattartáshoz nyújthatsz segítséget. Ha nem tudsz eljönni a közgyűlésre, kérlek, hogy címünkre: NÜB Országos Egyesület, 1054.Budapest Tüköry u.3 szíveskedjél megküldeni a kitöltött adatlapot.

Várlak a közgyűlésünkre, üdvözlettel:

 

Schiffer János


B u d a p e s t. 2017. október 20. 

Adatlap melléklet