Meghívó 2018.02.13. 14:00

Írta: Super User on . Beküldve: Meghívók

M E G H Í V Ó
2018. február 13-án (kedden) 14 órára
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Vizafogói Mártír Emlékműnél (XIII. ker., Népfürdő utca) idén is megemlékezünk a nemzeti katasztrófát eredményező második világháború fővárosi befejezésének 73. évfordulójáról.
Emlékezünk a háború, a náci megszállás borzalmaira, a nyilas rémuralom áldozataira, a hős antifasiszta magyar és nem magyar ellenállókra, embermentőkre, az antifasiszta koalíció tagjaira, akik életüket adták a békéért. Megkülönböztetetten gondolunk a Vörös Hadsereg fölszabadító hadműveleteire. Emlékezünk az elpusztított fővárosunkra. Elítéljük az egykori bűnös horthysta kormánypolitikát, amely háborúba sodorta országunkat, amelynek közel egy milliónyi magyar áldozata lett, de elítéljük a mai magyar kormány szélsőjobbra érkező ténykedését is, amely ezen az évfordulón a Hitler mellett kitartó magyar katonák hősiességét szokta dicsőíteni.
A megemlékezés közreműködői: Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője
a Szlovák Antifasiszta Harcosok Szövetségének a képviselője
Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke
Az ünnepségre meghívtuk az állami szervek, az önkormányzatok, az egyházak, a pártok és a civil szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselőit.
Kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni február 12-ig a MEASZ titkárságára. Elérhetőségeink: e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: 06/20/597-1640
Budapest, 2018. január 26.
Tisztelettel:
Hanti Vilmos    dr. Borsány György.
   elnök                      alelnök