Sátoraljaújhely 2017. március 22.

Írta: Super User on . Beküldve: 2Emlékőrzés

Emlékeztünk az 1944-es börtön lázadásra, a hősi-halált halt Bajtársainkra

Emlékeztünk a Sátoraljaújhelyről  Dachauba deportált Bajtársainkra

Emlékeztünk az embermentő Lindenberger Lajos börtönparancsnokra

satoralja 1

MAUTHAUSEN-2017

Írta: Super User on . Beküldve: 2Emlékőrzés

2017. május 5-7 között emlékező-zarándok utat tett a NÜB Egyesület, Mauthausen és altáborainak meglátogatásával, 30 tagtársunk részvételével. 

Utunk első állomása Kirschdorf an der Krems volt, ez a hely, ahol a Süd-Ostwall erődítési munkára hurcolt, majd onnan tovább kényszerített Mauthausen-i halálmenetek egy része áthaladt, ahol egy Európa-projekt keretében a NÜB és a település együttesen emelt emlékoszlopot a magyar Schultz Zoltán és sok száz mártírtársa emlékére.  A település polgármestere, az evangélikus közössége és annak gimnáziuma látta vendégül küldöttségünket. Az emlékező műsor keretében találkoztunk az evangélikus gimnázium érettségiző diákjaival, együtt emlékezve a holokausztra. Küldöttségünk és a település elöljárója megkoszorúzta az áldozatok emlékművét, majd a Linz melletti szállásunkra utaztunk, ahol  a vacsorát követően kipihenhettük magunkat. 

A Kolbe alapítvány által szervezett utazás Saar Tartományban

Írta: Super User on . Beküldve: 2Emlékőrzés

14 fő vett részt, 2017. augusztus 8-20 között a Saar Tartományban. Az alapítvány a nácizmus üldözötteinek nyújt támogatást.
Vendéglátóink a frakfurti repülőtéren vártak minket. Onnan autóbusszal utaztunk szálláshelyünkre, az igen szép környezetben lévő HLS Place vendégházba METTLACHWEHIGENBE. A németországi Maximilien Kolbe alapítvány meghívására szervezett utazáson